ДРУГИ ЖИВОТНИ НОВИНИ РАЗКАЗИ

Хранене На Котката Ви Като Истински Ловец: 3 Навика, Които Да Поставите На Мястото Си

Котката е строг месояд. Това означава, че той е създаден, за да прекарва по-голямата част от времето си на будни лов. По този начин в природата ловува дребни гризачи, малки птици, гущери, раки или прилепи. Разбира се, не можете да възпроизведете естествената диета на вашата котка. Можете обаче да възпроизведете начина му на хранене и по този начин да стимулирате ловния му инстинкт. И, можете да ни повярвате, само ще е по-щастливо!

Минимум пет хранения на ден
Често чуваме, че котките знаят как да се регулират по отношение на диетата. И затова е препоръчително да им оставите храна в купа по желание. Те могат да дрънкат през целия ден, веднага щом се усети глад.

Всъщност, въпреки че повечето котки не ядат повече, отколкото трябва, тази техника не се препоръчва. Всъщност нашите котешки приятели са родени ловци. Те нямат навика да чакат храна да им попадне в устата, когато пожелаят. Напротив, техният инстинкт им заповядва да го търсят сами.

Ловът не е ограничение за тях, но често е удоволствие. Всъщност това е единственият път, в който те могат да се харесат на своите недоразвити сетива. Но също бягайте и скачайте на воля!

Така в природата котките са склонни да изяждат средно десет малки плячки на ден, за да задоволят всичките си енергийни и хранителни нужди. Очевидно изглежда, че е трудно да се възпроизведе този ритъм на хранене у дома. Въпреки това, пет малки хранения на ден са минимумът. За да ви помогнем, не се колебайте да инвестирате в автоматична хранилка, която можете да програмирате, за да разпределяте храната на вашата котка през целия ден!

Скрити ястия
Ако автоматичната хранилка не ви изкушава и често сте вкъщи, можете да опитате различен метод: скрийте храната на котката си. Не само ще го насърчите да използва инстинкта си, но и ще му помогнете да се бори срещу скуката и стреса.

Защото прекарването на деня ви напред-назад между купата с храната и дивана не може да направи една котка щастлива и изпълнена. Въпреки това, не забравяйте да промените местоположението на скривалищата през целия ден. В противен случай би загубил всякакъв интерес!

Освен това можете да предложите на вашата котка Pipolino или друг интерактивен дистрибутор на храна. Тези аксесоари помагат на животното да полага усилия, често физически и психически, за да се храни. За да може вашата котка да се възползва от няколко източника на стимулация, този метод може да се редува с този на скриване на храната.

На разсъмване и здрач
Освен че ядат малко и често, котките естествено са склонни да ловуват рано сутрин, както и вечер, преди да е тъмно. Ето защо вашата коса може да се използва, за да ви събуди, докато денят още не е готов …

За да дадете безплатни въздействия на естествените инстинкти на вашата котка, затова не забравяйте да му давате ядене за предпочитане през тези периоди от деня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *