ДРУГИ ЖИВОТНИ НОВИНИ

Наистина ли котките обичат целувки?

Винаги, когато прегърнете котката си, няма как да не я целунете. Не че изглежда го притеснява, но не можем да кажем, че и той наистина го харесва. Той разбира ли, че целувките ви са признаци на обич от ваша страна или просто си мисли, че това все още е едно от многото ви причудливи поведения, което не бива да се разбира?

Котките разбират какво означават целувките
Дори ако нашите котешки приятели не знаят точно за какво са целувки, те разбират общото значение. Всъщност те го свързват, като ласки, със собствените си средства да покажат своята привързаност, тоест да се грижат взаимно. Взаимното отглеждане е знак за обич и благополучие, което са научили от майките си, когато са били котенца.

Ето защо много котки реагират положително на целувки. Всъщност те често започват да мъркат, да треперят, да трият главата си в сравнение с тази на своя човек. От друга страна, ако те не обичат да се целуват, това се забелязва веднага. Те спускат ушите си отзад, размахват опашките си или дори плюят. Обикновено котките, които не обичат да се задушават и прегръщат, могат да бъдат скептични към целувките.

Във всеки случай, дори ако котката ви не отвърне на целувките ви, като ви ближе, както би могло куче, това е не защото не ви цени, а защото има собствени средства за комуникация ,

Други признаци на привързаност при котките
Котката ви може да няма рефлекса да ви ближе, за да ви покаже, че ви обича. Въпреки това, той излъчва много други любящи сигнали, че от вас зависи да декодирате. Това са:

Той нежно примигва очи, докато те гледа.
Той се търка срещу вас.
Той ви дава снимки с глава.
Той държи опашката си право с огънатия край на куката.
Той държи ушите си нагоре.
Така че, не насилвайте котката си в ръцете си или в скута си, ако той не иска. Спазвайте другите знаци, които той ви изпраща дискретно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *