ДРУГИ ЖИВОТНИ НОВИНИ У ДОМА

Защо Котките Обичат Да Бъдат Любими В Основата На Опашката?

Докато някои котки не издържат да бъдат докоснати в долната част на гърба, други го обичат. Всъщност е достатъчно да надраскате малко дупе, за да ги направите напълно чукове. Но защо? Какво може да им помогне толкова много? И този жест има ли сексуален характер за тях? Отговори!

Котките също се нуждаят от любов
Преди да се опитате да разберете какво могат да се чувстват котките, когато ги галят в основата на опашката, е необходимо да изчистите точка.

Противно на това, което чуваме редовно, нашите котешки приятели не са независимите и асоциални същества, в които вярваме. Всъщност те всъщност се нуждаят от толкова взаимодействие със своите господари и обич, колкото кучетата.

По този начин, когато една котка е оставена сама няколко часа заключена в апартамент, е добре да знаете, че не е безразлична към него. И дори ако при завръщането на собственика си той не проявява изливи на радост. Това не означава, че не се радва да го види отново. Всъщност котките имат много специфичен език, много по-фин от този на кучетата.

И за уважителна причина котка може да покаже обичта си към своя човек, просто като се трие в него, като леко мига очите или като спи до него.

Жест, който освобождава феромони
Сега, когато основите са положени, е необходимо да се разбере какво се крие в основата на опашката на котките. На това място се намират ароматни жлези, които отделят феромони, когато се стимулират. Сега феромоните са най-често срещаният начин, по който котките използват за комуникация.

Всъщност тези вещества излъчват мирис, който само животните могат да възприемат. И които дават много информация за котката, която ги е издала. Когато бъдат подушени от друга котка, те могат да посочат няколко неща. Това може да бъде неговата възраст, пол, здравословно състояние или сексуално състояние (ако е в жега).

Това са феромоните, които котките използват за ограничаване на тяхната територия. Всъщност, тъй като миризмата на тези феромони е специфична за всяка котка, за тях това е чудесен начин да се разпознаят, дори и на разстояние. Достатъчно е котка да се трие в дърво, за да освободи феромони и да каже на котката, че ще мине там няколко часа, след като това дърво вече е маркирано.

Така че, когато погалите котката си в основата на опашката, освобождавате нейните феромони. Следователно вие се прикривате с миризмата му. Но за котките е много важно всички елементи на тяхната територия (мебели, хора, животни …) да имат еднаква миризма. Това им позволява веднага да разпознаят членовете на своята група. В допълнение, това им дава усещане за сигурност.

Обърнете внимание, че котките също имат феромони зад ушите, по бузите или между подложките.

Жест, който им напомня на майка им
Има и друга причина, поради която много котки обичат да се галят. Когато били котенца, майка им редовно облизвала ануса си. Защо? За да им помогнете да евакуират столчето си, просто.

Затова инстинктивно, когато галиш дупето на котката си, той си припомня успокояващите усещания, които е чувствал като дете. И дори да е напълно автономна по отношение на чистотата!

Освен това котката ви има нервна система, много по-развита от вашата. Което го прави по-чувствителен към ласките. Всъщност котетата имат не по-малко от 19 милиона нервни окончания, разположени по цялото тяло. Срещу 5 милиона за хората!

Именно поради тази причина усещанията, провокирани от ласките, могат бързо да станат неприятни за тях, като ги тласкат да хапят или надраскат внезапно ръката на човека.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *