ДРУГИ ЖИВОТНИ НОВИНИ

Ето Защо Трябва Да Давате Котешка Мая

Бирената мая е изцяло натурален продукт, признат за многото си терапевтични добродетели. Съставен от дехидратирани микроскопични гъбички, напълно безобидни за вашата котка, се препоръчва да поддържате здравето на животните (и хората!). Открийте предимствата, които може да има за вашия котешки приятел и дозата, препоръчана за него!

Предимствата му
Богата на витамини от група В, минерали и аминокиселини, дрождите са полезни за вашата котка на много нива.

Дозировката му
Въпреки че няма риск котката ви да прекали с дрождите, все пак се препоръчва да спазвате точна доза. Всъщност добрата доза помага да се предотврати евентуално подуване на корема, диария или газове. Ако забележите един или повече от тези симптоми, спрете да давате мая на котката си.

Ако решите да давате таблетки с дрожди на вашата котешка пивоварна, препоръчително е да му давате по една таблетка на ден в продължение на месец при всяка смяна на сезона. Ако става въпрос за едра котка тип Мейн Кун или бременна котка или кърмене, препоръчително е да се удвои дозата и до две таблетки на ден. Всъщност пивните дрожди благоприятстват производството на мляко. Освен това можете да давате котката си през цялата година. Но дрождният улов на бирата обикновено е под формата на лекове от няколко седмици.

Ако предпочитате да поръсите лющена бирена мая директно върху храната си, дозировката не трябва да надвишава половин чаена лъжичка всеки ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *